Gerealiseerde projecten

In de loop der jaren heeft de projectgroep Kenya al verscheidene grote trajecten tot een goed einde weten te brengen. Hieronder een kort overzicht.

 • Vrouwengroepen
  Hulp en voorlichting aan vrouwengroepen en ondersteuning d.m.v. een lening, heeft ervoor gezorgd dat deze groepen hun eigen activiteiten hebben kunnen ontplooien (microfinanciering). Hierbij kun je denken aan de verkoop van eigen verbouwde gewassen of zelfgemaakte potten, tassen en sieraden. Het belangrijkste effect van dit alles is dat de vrouwengroepen in deze traditionele behoudende mannenwereld, het voortouw nemen om de levensstandaard omhoog te tillen.

 • Opvanghuis Nyamaroka voor meervoudig gehandicapte kinderen
  Voor een groep meervoudig gehandicapte kinderen (getroffen door polio, gehandicapt geraakt door verwaarloosde blessures of infecties, geboren met een hersenbeschadiging etc.), is door sponsors in de afgelopen jaren geld bijeen gebracht voor de bouw van een permanent opvanghuis. Naast onderdak wordt er les gegeven en krijgen de kinderen de zorg die ze nodig hebben met behulp van door de regering aangestelde leerkrachten en de verzorgers en fysiotherapeuten van het Nyabondo Rehabilitation Centre.
Nyamaroka opvangtehuis
 • Scholen voor Scholen
  Via de actie ´een School voor een School´ wordt een Nederlandse school aan een school in Kenya gekoppeld. Naast een eenmalige actie voor het renoveren en inrichten van de school in Kenya wordt ook de mogelijkheid geboden een langdurige relatie op te bouwen met een school in Mutino.  De projectgroep Kenya beschikt ter ondersteuning van acties op scholen over een uitgebreid lesprogramma, documentatie, posters, een diaserie, video’s en een museum met Afrikaanse muziekinstrumenten en gebruiksvoorwerpen.
 • Nyamika schoolkinderen
  Het Nyamika sponsorproject in Ahero heeft ervoor gezorgd dat ruim duizend kinderen een schoolopleiding hebben kunnen volgen. Daarmee hebben deze kinderen een betere kans op een goede toekomst in de Keniaanse maatschappij gekregen.